11. nädal

SaaS: Stripe

Suuresti kasvav firma mis leidis oma alguse Egiptuses. Pakub rahandusega seoses tarkvarateenuseid (PS: ning ka tasuta creditit tudengitele läbi Github Student Packi). Nende tsentraalselt hostitud veebiteenus on väga kasulik nii suurfirmadele (mida kasutavad nt Apple, Facebook ja Amazon) kui ka väikearendajatele, kuna see võimaldab nihutada sellega seotud hästi tähtsa ja suure riskivektori teistele. Lisaks sellele, pakub Stripe kui bränd vähetuntud teenuste klientidele turvatunnet. Stripe'i "tarkvara" on veebipõhine, nagu on tegu aina rohkemate ja rohkemate seda liiki teenustega. Üleüldiselt, veebiäpiteenuste trendi trajektoor sihib aina kõrgemale, ja kui isegi leidub traditsioonilist tarkvara, siis aina tihedamini on see nt Electroni-põhine hübriidlahendus (tänapäeval isegi IDE'd nagu VS Code on osaliselt kasutatavad läbi veebi).

Scrum: Google, Apple, Facebook, jne

Tegu on nii populaarse arendusmudeliga, et seda leiab põhiliselt igas S&P500 tehnoloogiafirmas ja startupis. Natuke vähem populaarsemad on muud Agile-seotud arendusparadigmad nagu XP/TDD. Tihti kasutatakse erinevaid paradigmasi isegi samade firmade erinevates tarkvaratiimades, mistõttu on raske analüüsida mingi spetsiifilise produkti sisemisi töökäike.

Kommenteerist üldisemalt Agile kohta, ei saa väita, et hiljutisel hype'il poleks oma jagu kritisisme, nagu on välja toodud õpetatavas ja konstruktiivselt kritiseerivas raamatus "Agile!: The Good, the Hype and the Ugly". User stories ei kirjelda täpselt, mida tarkvarast oodetakse. Üleüldse on võetud õige 'nõudeid ei saa liiga hästi ette planeerida' arusaama liiga kaugele (analoogselt on hiljuti näha väga tugevaid ja must-valgeid OOP-vastaseid sentimente: hype'itud kultuurimuutuste pendlil võtab aega, et tasakaalustuda). Sarnaseid kritisisme on näha näiteks eneseorganiseerivate ja ristfunktsionaalsete tiimide kohta.

Comments

Popular posts from this blog

6. nädal

13. nädal

15. nädal