15. nädal

Microsofti eetikakood

Microsofti eetikakood järgib ühte tsentraalset reeglit: usaldus. Firmale on tähtis, et usaldus esineks igas firma aspektis, nii töötajate kui ka klientidega. Microsofti eetikakood on lihtasti loetav kõigile, mis teeb selle järgimist eriti lihtsaks. See palub inimestel vältida igasugust korruptsiooni, privaatsusetõrkeid ja kohtle teisi ausalt ja võrdselt. Liidritelt palutakse, et nad kommunikeeriks oma alluvatega, kuulaks, ning näitaks õiget eeskuju. Ta palub inimestel üles astuda, kui nad märkavad kuskil eetikakoodirikkust või muud valet käitumist.


Sooviks muidugi mainida, et tegu on amoraalsete korporatsiooniga, keda tihti ei huvita PR'ist väljaspool mingisugused eetikakoodeksid, nagu on selgelt näha paljudes äriotsustes, mida nad tegelikult teevad. Küll aga usun, et need kes firma sees tegelikult töötavad võivad siiski neid printsiipe väärtustada, mis lõppude lõpuks ei tee neid täielikult mõttetuks.

Raske on valida "lemmikut" eetikakoodeksit, kuigi usun et tegelikult kvaliteetsed eetikakoodeksit ja töökultuurid võivad leiduda mõnedes startup väikefirmades mis pole endale veel nime ehitanud (kuid ma ei tunne neid, sest nad ei ole veel suured). Kurb fakt on see, et mida rohkem startup kasvab, seda raskem on tegelikult tõelist "we are a family"-sugust kultuuri säilitada, isegi inimestele fokuseeruvaid Agile jne metodoloogiaid vastu võttes.



Comments

Popular posts from this blog

6. nädal

13. nädal