10. nädal

Being a hacker is lots of fun, but it's a kind of fun that takes lots of effort [...] to be a hacker you have to get a basic thrill from solving problems, sharpening your skills, and exercising your intelligence.

See punkt on peamiselt deskriptiivne, ehk vastu vaielda väga palju ei ole millegiga. Küll aga jagaks arvamust seda tüüpi "häkkimise" kohta mille kohta ma tean ja mida üldse esineb kõige rohkem (ehk siis mis tolle dokumendi alusel läheks tihti hoopis crackimise alla), milleks on eksploitide jahtimine. Leian, et see on igavavõitu, sest suurem osa ajast on veedetud põhimõttelist brute-force meetodil turvaaukude otsimisele: selline tegevus ei kattu just üks-ühele 'intellekti proovilepanekuga' isegi pärast raamistike nagu Metaspoilt jne kasutuselevõttu.

Creative brains are a valuable, limited resource. They shouldn't be wasted on re-inventing the wheel when there are so many fascinating new problems waiting out there.

Ratta ümberleiutamine on tõesti mittevajalik tegevus, vä juhul, kui proovid läbi tegemise millegi sisemistest detailidest paremini aru saada tegelike tulevate eesmärkide saavutamisel. Kui sa just ei kirjuta flappy birdi oma flopidiski boot sectorisse, jäta maha oma teegifoobia (*aga mitte nii palju, et lõpetad nagu praegune npm ökosüsteem).

I recommend starting with Python [...] If you get into serious programming, you will eventually have to learn C.

Kuigi autorid lõpuks soovitavad ka Perli/LISPi õppimist (mis mind isiklikult hirmutavad) ning lisaks ka pärast Püütonit ja enne C-d proovida Go'd, nõustun üleüldise mõtteavaldusega. Püüton ja C/C++ on väga hea kombinatsioon õppimiseks ning eriti isiklike projektide koostamiseks: mõlemad annavad sulle erinevat moodi hästi nauditavat kontrolli tarkvara üle. Juba suuremate (või mõnda spetsiifilist tüüpi) projektide puhul on hea kasutusele võtta mid-level keele nagu Java, Go, või minu enda nõrk eelistus, C# (eriti .NET Core arenduse tõttu).

Get one of the open-source Unixes and learn to use and run it.

Kuigi ei saa eitada et mul läheb vaja teadmisi Unixi valdkonnas, leian, et mulle Windows+WSL2 on täiesti paras: see, et Windows closed-source on, eriti mind nutma ei pane.

Learn how to use the World Wide Web and write HTML.

Kuigi eriti raske seda selgeks õppida ei ole, tänapäeval on olemas ka palju teisi täielikult sobivaid CMSe. Saab hakkama ka ilma!

 

Comments

Popular posts from this blog

6. nädal

13. nädal

15. nädal